Som lösnaglar för dina tänder

Är du trött på dina tänder? Har de gula fläckar som vägrar borstas bort? Eller har du fått mörka ytor på tänderna? Med en skalfasad kan man dölja olika problem som kan uppstå på tänderna.

Skalfasader är som tunna små skal, gjorda i keramiskt material eller i komposit. När man ska ha skalfasader görs dessa individuellt för varje person. Det är viktigt för att passformen ska bli så exakt som möjligt för just dina tänder.

Med hjälp av skalfasader kan man dölja olika problem på tänderna, som sprickor, fyllningar, missfärgningar med mera. Däremot ska man vara säker på sitt beslut innan man sätter dit skalfasader, detta då man inte kan ångra sig efteråt. Fasaden fäster man nämligen fast permanent på din egna tand.

En del av tanden

Går man i tankarna att sätta skalfasader bör man ha kontakt med en bra tandvårdsklinik att rådgöra med. Endast de som är kunniga inom detta ska utföra behandlingen. Det är inte bara att sätta dit fasaderna, man måste nämligen först slipa ner dina egna tänder.

Har du bestämt dig och påbörjat behandlingen kan du sedan inte ångra dig. Skalfasaderna blir en del av tanden, när de sitter så sitter de. Fasaderna cementeras fast på tänderna för att sitta ordentligt. När du gör en skalfasad kan du räkna med att du får ett helt nytt leende att bjuda på. Prata gärna med en klinik innan du tar ditt besult, det är viktigt att du är helt trygg i besultet.