Se upp för sockerfällorna

Det finns många sockerfällor man kan hamna i och får man i sig för mycket socker så kan man tyvärr dyka ned i en ohälsosam vana. Sockret är också en riktigt bov när det kommer till dina tänder.

Man kanske tänker att en skål med granola och yoghurt är en suverän frukost, men ack så fel man kan ha ibland. Den frukostskålen kan tyvärr vara en riktig sockerbomb som skadar kroppen, men också tänderna, vilket gör att man kan behöva söka tandvård. Denna frukost kan vara supernyttig om det är rätt sorts produkter man äter, men tyvärr finns det många alternativ ute på marknaden som kryllar av socker som man inte tänker på.

En granola kan till exempel bestå av mycket stora mängder med socker så det är bra att alltid läsa innehållsförteckningen innan man köper en vara. Yoghurt är också en sådan vara som kan vara mycket sockerrik, men även bröd. När man köper ett mörk bröd så tror man oftast att det är nyttigt, men det kan vara fullt av socker och färgas mörkt med färgämne.

Risker med socker

Socker är skadligt för kroppen och kan ge svåra hälsoproblem som till exempel diabetes, även tänderna tar skada eftersom karies gärna bildas vid ett högt sockerintag. När man äter socker så kommer karies att växa sig starkare och till slut kan man bli tvungen att gå till tandläkaren för att laga hål som bildats. För att undvika att hälsoproblem så bör man skära ned på sitt sockerintag och man får då också finare tänder. Läs mer om tandvård på denna hemsida: tandvårdmalmö.nu