Om oss

”Allt om tandvård” är hemsidan för dig som vill veta mer om hur man tar hand om sina tänder. Här har vi samlat massor av information om allt du kan behöva veta för att dina tänder ska vara i fint slag.

Är du rädd för att gå till tandläkaren? Ingen fara, du är inte ensam. Tandläkarskräck är en fobi som drabbar många och många tandläkare arbetar på ett målmedvetet sätt för att hjälpa den som ryggar tillbaka när tandsköterskan utbrister ”säg aaaah”.

Men det viktigaste botemedlet mot rädsla är kunskap – och här på ”Allt om tandvård” har vi samlat information som kan vara till stor hjälp – inte bara för de med tandläkarskräck – utan alla som någon gång kommer i kontakt med tandvården. Och vem gör inte det under en livstid?

Att hålla tänderna i fint skick är viktigt – men hur gör man för att slippa karies, plack, tandsten och dålig andedräkt? Här på Allt om tandvård får du veta mer om de vanligaste munrelaterade åkommorna, vilka behandlingar som finns och hur man kan förebygga dem.

Många arbetsuppgifter

Inom tandvården arbetar flera olika yrkesgrupper. Tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker gör alla viktiga insatser för svenska folkets tandhälsa. Här får du veta vad deras arbetsuppgifter är, vilka åkommor som de försöker förebygga och bota och vilken teknik som används.

I dag gör tandvårdsbranschens personal dessutom så mycket mer än att laga hål och framställa tandställningar till unga med sneda tänder.

I tandhygienistens roll ingår, bland mycket annat, att informera om hur man tar hand om sina tänder.

Estetisk tandvård en växande bransch

Inom tandvården blir det dessutom allt vanligare med estetisk tandvård i olika former. Tandblekning, skenor, broar tandimplantat är bara några av de metoder som används för att ge kunderna ett vackrare leende. Dessutom är det idag många tandläkare som hjälper folk med andra typer av skönhetsbehandlingar, som botoxinjektioner och olika fyllningar, till exempel till läpparna.

Kasta gärna ett öga på våra många länkar till företag i tandvårdsbranschen – ett säkert sätt att hitta en tandläkare som kan hjälpa att få en fräschare mun och vackrare tänder.