Estetisk tandvård för moderna människor

Korrigering av sneda tänder och gluggar sker numera på ett skonsamt sätt. Därför är det en god idé att äntligen göra något åt sina tandproblem. Det finns skenor som nästan är osynliga.

Man vill le vackert mot sin omgivning, och man vill se bra ut på foton. Men det är inte hela anledningen till att rätta till tänder som sitter fel. Det är mycket enklare att hålla rent i munnen och det är också mycket lättare att äta. Utvecklingen har gått framåt och det finns numera nya material som moderna människor kan ta till hjälp för att få ordning på tänderna.

Även tandblekning och skalfasader tillhör området estetisk tandvård, och här finns det också en hel rad olika möjligheter. Du kan även välja nyans om du vill ha något vitare tänder än de som du redan hade.

Tandläkaren är som en konsult

När du går till tandläkaren för att få estetisk tandvård, kommer ni överens om vilka åtgärder som är lämpliga i just ditt fall. Behöver du tandställning finns det till exempel invisalign som är en genomskinlig skena för korrigering av tänderna. Den provas ut och tillverkas speciellt för dina tänder. En sådan skena byts ut med vissa mellanrum allt eftersom tändernas position ändras.

Tandläkaren är din konsult genom hela processen, från det att ni tar de första bilderna tills dina tänder sitter som de ska. Behöver något annat också göras, som att dra ut tänder eller sätta in implantat för saknade eller skadade tänder, gör tandläkaren även detta. Hitta mer information om estetisk tandvård på denna webbsida: estetisktandvårdmalmö.se