Estetisk tandvård ger ett vackert leende

Estetisk tandvård har blivit något för alla. Folk gör något åt tänder som sitter snett och är missfärgade eller fula. Alla kan få ett vackert leende och tandläkaren vet hur det går till.

Det har nästan blivit ett mode att satsa på estetisk tandvård i Stockholm. Folk har aldrig tidigare haft så vita och raka tänder som nu. Vilken tidning man än tittar i så har kändisarna breda, vita leenden, och det kan vem som helst få, om man bara bokar tid hos tandläkaren och får en av alla de behandlingar som finns.

Att rätta till sina tänder

Även om tandläkare hellre lagar tänder än drar ut dem, finns det ett undantag. Om tänderna sitter extremt fel, eller växer ovanpå varandra, drar man ut dem. Då är de mer till besvär än till nytta. Annars så behåller man så mycket som möjligt och bara fixar till de tänder man har. Tandställningar numera är ganska skonsamma skenor, som rättar till bettet, drar ihop gluggar och får leendet att se trevligt ut. Det kan vara en bra metod att börja med.

Kronor och bryggor är påbyggnader av tänder som därigenom får en perfekt form. Man återställer sina tänder till ursprungligt skick, kan man säga. Sedan finns det konstgjorda tänder som sätts fast med titanskruvar i käkbenet. Just titan växer fast på ett sätt som gör att tanden känns som äkta och den sitter verkligen fast över tid. Många föredrar titanskruvar för att känna sig verkligt obesvärade av tänderna. Man slipper till exempel bry sig om proteser.

Och så var det färgen också

Man måste ju inte ha vita tänder för att vara snygg, och vitheten varierar medfött hos folk. Men om tänderna nu är gula eller mycket missfärgade är det bra att kunna åtgärda detta också. Det kan vara tobak, kaffe eller rödvin som får tänderna att bli mer gulaktiga än vad de har varit. Man kan bleka tänderna, eller så sätter man skalfasader utanpå dem.

Har man nästintill perfekt form på tänderna, kan man sätta en tunnare typ av skalfasader, så det finns viss valmöjlighet. Även beträffande färgen kan man välja vilken vithet man önskar. Inget stoppar dig från att le in i kameran, träffa folk, söka drömjobbet eller vara social i största allmänhet. Har man haft komplex för sina tänder under en längre tid kan det kännas som rena befrielsen att äntligen få chansen att se ut som man vill.