Tandhygienisten är en del av ett team

När du går till tandläkaren finns där en hel stab av medarbetare till din hjälp. De servar dig med röntgenbilder, lagningar, undersökningar, hygienråd och tandtråd. Du är inte ensam där.

Där finns också mängder av utrustning, för din tandhygienist i Solna jobbar på en modern tandvårdsklinik med alla tekniska hjälpmedel som tänkas kan. Därför är det lätt för dig att få hjälp med allt du vill ha fixat i din mun, från lagning till korrigering av dina tänder, skalfasader implantat och blekning. Men grunden till allt läggs hos din tandhygienist.

Att hålla riktigt rent är en konst

Det är populärt med tandkräm och munvatten, det märks på alla reklaminslag. Det yttre verkar vara viktigare än någonsin för den yngre generationen. Men eftersom ingen vill vara gubbe eller tant, ska alla vara killar och tjejer, hänga med och se ungdomliga ut. Ett fräscht leende startar med munhygien, och det finns en mängd olika produkter att använda till det. Tandhygienisten ger råd om hur du ska rengöra tänderna på bästa sätt för att bevara din munhälsa.

Det är inte alltid så spännande att gå till tandhygienisten, men nödvändigt. Där får man reda på vad man borde ha gjort bättre. När man ligger där i stolen och får behandling med den där speciella, lite grövre tandtråden, och när tandstenen skrapas bort, är det inte så mysigt heller. Men kanske är det just vetskapen om denna nogranna kontroll som gör att det blir lättare att utföra de nödvändiga tandvårdsrutinerna hemma varje dag.