Gör din årliga tandkontroll

För att behålla en god tandhälsa behöver man se över tänderna regelbundet. Normalt sett gör man en tandkontroll en gång per år. Detta kan man göra oftare om det önskas, men helst inte mindre.

Hos tandläkaren kan du räkna med att få den bästa kontrollen för dina tänder. De förebygger, hittar och löser eventuella problem med tänderna. De erbjuder många olika tandvårdsbehandlingar. Vilken behandling som behövs är beroende på vilka problem man har.

Det är många saker som kan ske med tänderna. Hela munnen räknas in av tandläkaren, så infektioner i tandköttet, tandlossning eller hål i tänderna är bara en del. Har man något problem kan man lita på att tandläkaren hittar och löser det åt en.

Privat eller folktandvården?

Vi har turen att ha en stor valmöjlighet gällande de flesta saker. Det gäller även tandvården. Sedan vi är små får vi en kallelse hos Folktandvården, dit kan man gå hela livet om det önskas. Föredrar man att gå privat finns även den möjligheten. Ofta hittar man en lite lugnare och mer personlig klinik när man går privat. Det spelar ingen roll om det är privat eller inte, tandläkaren och tandsköterskan besitter ändå samma kompetens gällande tand- och munhälsan.

Letar du efter en ny klinik att gå till bör du tänka efter vad du har för önskemål. Vill du gå till en som har öppet även senare kvällar? Eller tryggheten med att det är öppet alla dagar om året? Ingen fara, det finns kliniker som erbjuder det.