Kanske bor du på Östermalm eller har ditt jobb där. Oavsett så har du valt att gå till en tandläkare i denna del av Stockholm. Här finns däremot över 30 olika tandläkare att välja mellan. Så vilken bör du välja?
Goda recensioner
Reco, TrustPilot, Hitta.se, Google Plus – Listan kan göras lång av sidor som samlar recensioner på företag. Många gånger räcker det att googla den tandläkare man tänkt anlita för att se om de fått klagomål eller liknande. Kolla även Råd & Röns hemsida där deras Svarta lista presenteras. En lista på företag som Råd & Rön anser att man ska undvika eftersom de av någon anledning inte följt de rekommendationer som Allmänna Reklamationsnämnden gett.
Akuttider
Kliniker som erbjuder akuttider har alltid lediga tider tillgängliga samma dag man söker hjälp. Därmed kan man få hjälp direkt inom någon timme. Detta förutsatt att man söker hjälp under ordinarie öppettider. En av de tandläkare på Östermalm som har akuttider har öppet alla dagar i veckan och som minst 10-15 (söndagar). Att en tandläkare har akuttider betyder alltså inte att de har öppet dygnet runt.
Öppettider
Vill du gå till tandläkaren tidigt på morgonen – eller sent på kvällen? Kanske på helgen? När öppettiderna hos flera tandläkare på Östermalm jämfördes visade det sig att det skiljer en hel del. En del har klassiska öppettider med ca 10-18 medan andra har betydligt tidigare och senare tider. För de som har jobb som man inte kan komma ifrån blir detta alltså en punkt som väger tungt i val av klinik.
Pris
Priset skiljer sig åt. Detta i likhet med alla varor och tjänster i samhället. Däremot kan det bli något missvisande att jämföra priserna. En undersökning kan ju vara billig på ett ställe medan de istället är dyr på lagningar osv. I teorin kan man gå mellan olika kliniker men i praktiken håller sig de flesta till den tandläkare man gått till under lång tid. Känner man sig trygg och får ett bra bemötande brukar detta väga tyngre än jakten på att spara några hundra. Är det däremot ett stort ingrepp som ska ske, där priset handlar om 10-20 000 kr kanske det kan vara värt att fråga om prisnivå hos flera företag.
Språk
Har du ett annat språk än svenska som modersmål? Då kan det kännas skönt att ha en tandläkare som behärskar ditt språk. Du har alltid rätten att få tolk men det är betydligt enklare och personligare att prata direkt med tandläkaren. En del kliniker har därmed valt att profilera sig mot att man är mångspråkiga.