Unik relation mellan dig och din tandläkare

Få yrken utvecklar samma relation till sina kunder som då det kommer till tandläkare. Det är egentligen bara att se till sig själv och hur man agerar då man står inför det årliga besöket hos en tandläkare – förmodligen så väljer här åtta av tio personer att besöka samma tandläkare som man alltid haft och det ska till mycket om man ska byta.

Varför? Jo, av den anledningen att munnen och tänderna är väldigt känsliga och att en tandläkare hela tiden skaffar sig den nödvändiga kunskapen kring hur varje patient agerar och reagerar vid beröring. Det vill säga; för de flesta så är det en trygghet i att ha samma tandläkare och man utvecklar därför en relation som varar genom hela livet – oavsett vad det kostar. Just priset är intressant gällande detta. Många pekar nämligen på att kostnaden för en tandläkare är för hög; men istället för att byta tandläkare så håller man fast vid sin speciella och detta även om denne tar mer betalt. Ser man till detta faktum så förstår man också varför denna relation är så unik.

Du kan exempelvis hitta en tandläkare där du bor – säg i Solna – som är mycket billigare än din ordinarie tandläkare; men du skulle ändå inte byta mottagning då du upplever den nödvändiga tryggheten och vet vad du får hos din ordinarie tandläkare. Här ska vi även tillägga att många gör fel här. Skiljer det extremt mycket pengar mellan två stycken olika tandläkare i Solna så ska man – åtminstone för en initial och enklare undersökning – inte vara rädd för att prova den billigare.

Var inte rädd för att prova en ny tandläkare i Solna

Som vi sa, tandvård är dyrt i Sverige och väldigt många tandläkare överlever just tack vare en stor och trogen bas av kunder. Då det råder fri prissättning inom branschen så kan det vara värt att sätta lite press på sin tandläkare; att man uppskattar och känner sig trygg med dennes jobb innebär inte på något sätt att man ska betala för mycket pengar för tjänsterna. Tandvård och god sådan går att få till ett skäligt pris.

Att ombyte förnöjer kan faktiskt vara en devis som går att applicera även till en tandläkare och kanske främst då det kommer till städer där det finns ett stort urval av sådana – Stockholm och närliggande områden som Solna, Årsta och exempelvis Nacka är tydliga exempel på detta.